Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sommerferien står for døren og børnene glæder sig til at holde lidt fri fra børnehave og skole. Der er rig mulighed for at tilbringe lidt kvalitetstid sammen i familien, og her kan du få lidt inspiration til lege og aktiviteter, I kan lave sammen.

Leg er afgørende

Leg er helt central for børns udvikling, da den gør dem robuste, kreative, nysgerrige, innovative og sociale. Derfor er det vigtigt, at vi som forældre opfordrer vores børn til at lege og ikke bruge alt for meget tid på at sidde stille foran computeren eller PlayStationen. Det er desuden vigtigt, at de også oplever at de voksne tager del i legene og aktiviteterne for at sætte et godt eksempel.

Kreativitet i fokus

En god måde at sørge for, at børnene bruger til på at lege, er at sætte gang i aktiviteter. Sæt gang i aktiviteter, der stimulerer børnenes kreative evner. Det kan for eksempel være at lege med modellervoks eller lave et lille tegneværksted. På den måde kan børnene kreere deres egne små projekter – uden at I behøver at gå ud og investere i en masse udstyr. I kan finde både tuscher og modellervoks på Naturebaby.dk.

Udendørs projekter

Vi håber alle sammen på, at sommerferien står på solrige dage med blå himmel. Hvis det er tilfældet, er det bare om at komme ud at nyde det. Tag børnene med i haven og find på sjove lege. Hvis I har en terrasse, kan I tage en pakke gadekridt med derud. Sådan kan børnene tegne samtidig med, at de får lidt frisk luft. I kan også tegne jeres egen hinkebane og hygge jer lidt med den. Fordelen ved at bruge gadekridt er, at det forsvinder igen, næste gang det regner. Derfor kan børnene slå sig løs, uden du skal tænke på at rydde op.