Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du gør-det-selv-typen, der elsker at sætte et personligt præg på dit hjem? Hvorfor så ikke lave din helt egen lampe? Det behøver ikke være besværligt, og det gør en kæmpe forskel i rummet.

Belysning spiller en stor rolle i et rum, og der findes masser af materialer, der kan bruges til at lave lamper af. Så uanset om du vil lave en hel simpel eller avanceret en af slagsen, er mulighederne mange.

Én måde at gøre det på er at anskaffe en stofledning med fatning og sætte en pære i den. Lampen bliver simpel og minimalistisk i sit udtryk og er flot, når den kommer op at hænge. Du kan sætte et ekstra personligt præg på lampen ved at vælge en stofledning med farve eller print på, og du kan også vælge en pære, der passer til din smag. Overvej at vælge en glødepære, da lampen ikke har nogen skærm og lyset derfor let kan blive for skarpt. Glødepærer findes i stort set alle afskygninger, og der er mange at vælge imellem, så du kan med garanti finde en, der passer perfekt ind i dit hjem.  

Et andet kreativt bud på en DIY-lampe er at bruge glaskugler. Du kan komme små pærer i et par glaskugler og hænge en klase af glaskugler udenom. Det giver et flot lys og en unik lampe med et let udtryk. Du kan vælge kugler med helt klart glas eller nogle med farvet skær. Sørg dog for at de er gennemsigtige nok til, at lyset kan slippe gennem dem.

Det her er bare to af mange eksempler på lamper, du selv kan kreere – mulighederne og kombinationerne er tilnærmelsesvis uendelige: du kan bruge sugerør, reb, garn og utallige andre materialer. Der er inspiration og vejledninger i spandevis at finde på nettet, så det er nemt at komme i gang.