Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Har du planer om at renovere din bolig inden for den nærmeste fremtid, og kunne du godt tænke dig at klare renoveringen på vaskeægte gør-det-selv-manér? Inden du springer ud i projektet, er der en række ting, du skal vide – især når det gælder det økonomiske aspekt. Læs med videre og få styr på økonomien, når du udfører gør-det-selv-arbejde i hjemmet.

Det skal du gøre, hvis du støder ind i uforudsete problemer

Når du udfører arbejde på egen hånd i hjemmet, kan du risikere at komme ud for uforudsete problemer, du ikke på stående fod kan fikse. Er du stødt ind i noget akut, som skal løses nu og her, så er en løsning at låne penge. Se oversigt over dine lånemuligheder her, og sammenlign lånenes ÅOP, også kaldet årlige omkostninger i procent, hvis du vil finde det bedste lån.

Husk at låne med omtanke! Du skal ikke låne mere, end du kan betale tilbage igen. Det er bedre at overveje, hvorvidt du har andre alternativer end at optage lån. Det kan eksempelvis være, at problemet er mindre akut og derfor kan vente. Vil du være helt sikker på, at problemet er løst optimalt, kan du hyre en professionel håndværker.

Indhent tilbud på materialer og redskaber

Når du udfører gør-det-selv-arbejde i forbindelse med en boligrenovering, får du brug for en masse materialer og redskaber til at udføre arbejdet. Her kan det være en fordel at indhente tilbud på materialerne hos forskellige byggefirmaer. Der kan være mange penge at spare, så det er værd at bruge tid på.

Læg et udførligt budget

Pengene kan hurtigt få ben at gå på, når du renoverer. For at kunne holde øje med økonomien på bedste vis undervejs, er det en rigtig god idé at lægge et udførligt og realistisk budget. Dermed vil du også bedre kunne tackle uforudsete udgifter.