Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Minimalistens bedste ven! Hvid kalkmaling skaber en sofistikeret og raffineret overflade, som skaber et interessant fokuspunkt i din indretning. Kalkmalingens bløde taktilitet kombineret med de helt lyse farver vil tage din indretning til helt nye højder. Hvid maling har været uundværlig for minimalister verden over i gennem det 20 århundrede. I dag er minimalisme dog anderledes end den renlinjede og perfekte æstetik som vi kender fra tidligere. Nutidig minimalisme handler ikke længere om fraværet af ting, som ofte udrydder personlighed og ufuldkommenheder til fordel for en utopisk eller ideal tilstand – men om at fremhæve manglen på ting, for at understrege meningen som vi tillægger de ting som vi beholder. På denne måde forstærker denne indretningsstil en følelse af at fremhæve det, som virkelig betyder noget for os. Kort Sagt: Ny Minimalisme handler om at sætte fokus på nogle enkelte genstande, som skaber mening for os. Det drager tankerne hen på en meningsfuld og fuld levemåde. I stedet for store visuelle elementer, skal du have fokus på forskellige taktiliteter, skulpturelle og organiske former samt naturlige (gerne lokale) elementer.

Uanset om du er på udkig efter en klassisk hvid kalkmaling, eller en meget lys farve, kan du med garanti finde den her!

Indret dit hjem med hvid kalkmaling

Hvid er ikke bare hvid – der findes et utal af forskellige hvide nuancer som du kan vælge imellem når du vil lysne dine vægge, dine paneler eller andre af din boligs detaljer. Selvom tidens trend peger imod både pasteller og kraftige farver, er bløde og lyse vægfarver stadig et must. Hvid betragtes som en ikke-farve, da den ikke indgår i det traditionelle farvehjul. Derimod kan hvid betragtes som en farve i sig selv. Den hvide farve reflekterer alle synlige bølgelængder af lys, hvor sort gør det modsatte og absorberer alle farver. Som modsætning til den sorte farve, symboliserer den hvide farve lys, renhed og godhed.

Hvid kalkmaling skaber en helt særlig blød og omsluttende følelse, samtidig med at du bevarer det rene og minimalistiske look. Kalkmaling i hvid er til minimalisten som elsker det naturlige look. Med hvid kalkmaling skaber du en underspillet og frisk stemning, og så passer den ind i alle interiører. 

Varm hvid Kalkmaling

Vælger du i stedet en varm hvid farve kalkmaling, vil du opleve at den med dens sarte gule undertoner skaber en smuk underspillet varme, uden at den tager overhånd eller larmer for meget. De gule undertoner i den hvide farve vil enten blive fremhævet eller nedtonet, alt efter hvilket lys der rammer væggen som er malet. Rammes væggen af den varme og gyldne aftensol, vil de gyldne undertoner i malingen virkelig komme til sin ret. Se eksempelvis den smukke coconut milk der med sine gyldne undertoner vil bringe liv og varme ind i dit hjem.

Kølig hvid Kalkmaling

Kalkmaling i en kølig hvid farve vil have grå eller blå undertoner, som giver den et gråligt skær.
Vil du åbne rummet som du vil male op, eller bringe mere lys ind, er en kølig hvid farve kalkmaling et godt bud. Kalkmalingens lækre finish vil bløde de sarte modehvide farver op, så de ikke virker ligeså industrielle, som i almindelig vægmaling.