Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du på udkig efter nogle nye vinduer til dit nye hus? Så får du her lidt information om, hvordan du får vagt de helt rigtige vinduer, og hvilke forskellige vinduestyper der findes. Det er nemlig en rigtig god ide at forholde sig til nogle af de lidt mere praktiske forhold, når du skal ud og vælge dine kommende vinduer. Det er eksempelvis noget med dine behov og ønsker i forhold til vinduernes stil, type, pris og certifikat (altså godkendelse). Stilen dækker over hvilke vinduer, der rent stilmæssigt ville passe ind i dit hjem. Typen dækker både over hvilket slags vindue, du skal have samt, hvilket materiale det skal være i. Skal det eksempelvis være træ, plast, aluminium eller mahogni? Prisen er meget individuel, men du skal overveje, hvor mange penge du er villig til at smide i dit projekt, så du ikke ender med at bruge for mange penge. Certifikat dækker over hvilke retningslinjer, der er for vinduer, der hvor du bor. På Bango – billige døre og vinduer kan du læse meget mere om processen, når du skal ud og finde dine kommende vinduer. Men i forhold til vinduernes type, hvilke forskellige findes der så eksempelvis?

Bondehusvinduer er sidehænge vinduer, hvor hver ramme er inddelt flere mindre glasfelter. Denne type vindue var meget populær i omkring 1700-tallet, men i dag bruges den især for at skabe et hyggeligt, traditionelt eller lidt gammeldags udtryk.

Skråvinduer er større vinduer, der ikke kan åbnes. De bruges især til at få en masse lys ind i rum, fordi vinduet går helt ud til karmen. Det smarte ved skråvinduer er også, at de kan kombineres med andre typer vinduer for eksempel vinduespartier eller udestueelementer.

Træ-alu vinduer er vinduer med en karm lavet af kombineret træ og aluminium. Det betyder, at vinduet på indersiden ser ud som et klassisk trævindue, men på ydersiden er rammen monteret med aluminium.