Tag kørekort til bil i første forsøg

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At tage kørekort til bil er på mange måder præcis ligesom at gå i skole. Man har undervisning, skal øve sig og læse op, og til sidst skal man til eksamen. Forskellen er bare, at de fleste af os helt direkte betaler til vores kørekort med vores egne penge. Derfor vil vi helst ikke bruge for lang tid på det. Af samme grund er mange bange for at dumpe teori- og køreprøven, så de skal forlænge deres forløb. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvordan du selv kan blive ekstra klar til din køreprøve.

Øv dig med spil og videoer

De fleste kørelærere, som tilbyder kørekort til bil, tilbyder også et digitalt kursus som supplement. Det kan enten være på nettet eller i form af en CD-rom, som du låner med hjem. Så kan du via din computer øve dig lige så meget, du har lyst til. Kurset er som regel rettet mod teoriprøven, men jo bedre du er til teorien, jo bedre er du også til den praktiske prøve.

Med kurset kan du få et stort forspring mod dit kørekort, fordi du i princippet kan øve dig 2-3 gange mere end alle de andre på kurset. Det betyder altså, at din chance for at bestå er 2-3 gange større. Og du skal huske på, at de fleste naturligvis består deres køreprøve i første forsøg.

Øv dig på reglerne i trafikken

Et andet smart trick er at øve dig i trafikreglerne, når du alligevel er i trafikken. Når du skal have kørekort til bil, kan du selvfølgelig ikke øve dig i en rigtig bil, men det gør ingenting. Hvis du er passager i en bil, kan du øve dig i at huske de forskellige procedurer inde i bilen, og du kan have din teori i baghovedet, når I kører rundt.

Det samme gælder på cykel, hvor du ved kryds, overhalinger og lignende kan overveje din teorividen, som hvis du kørte i bil. På den måde bliver det en vane at tænke teorien ind i din kørsel, og det letter presset til prøverne.