Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I løbet af de sidste tyve år, er der mange tusinde danske husstande, der har udskiftet oliefyret ud med et pillefyr, og det er da heller ikke så underligt. Der kan spares omkring 60% på varmeregningen ved at skifte til et pillefyr. Har man et stort og eventuelt gammelt og ikke så godt isoleret hus, har man typisk en stor udgift til varme. I sådanne tilfælde kan 60% være et meget stort beløb, som betyder, at udgiften til pillefyret og installation af dette, kan være tjent hjem på ganske få år.

Når man så har et pillefyr, er det vigtigt at man sørger for at vedligeholde det, hvis det skal yde så optimalt som muligt. De fleste har udskiftet deres gamle fyr, netop for at spare penge, og det giver derfor rigtig god mening, at man sørger for at vedligeholde det. En af de vigtigste ting der er ved at vedligeholde det, er at sørge for at det bliver gjort rent. Er det beskidt yder det nemlig slet ikke på 100%, og så får du ikke mest muligt for dine penge.

En af de ulemper der er ved et pillefyr, er at det skal gøres rent langt oftere end et oliefyr. Når man tager fordelene som besparelserne og den mindre miljøbelastning med i udregningen, vil de fleste dog nok være enige om, at det er det værd. Herunder kan du se en video fra Bolius, der viser, hvordan du nemt rengør dit pillefyr.