Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du hører til en af de mange hundrede tusinde danskere, der har et sommerhus, så er der også en god sandsynlighed for, at du bruger det til udlejning det en gang imellem. Ved at udleje sit sommerhus, kan man i mange tilfælde mere eller mindre finansiere det. På den måde kan det blive en gratis opsparing, der kan blive rigtig mange penge værd på den lange bane. Du kan læse mere om udlejning af sommerhus her.

Jo pænere og mere indbydende et sommerhus er, jo mere populært, er det også ofte. Det betyder, at det er nemmere at leje ud. Jo nemmere det er at leje ud, jo højere kan man også sætte prisen. Så hvis man gerne vil have det leje ud så meget som muligt, og samtidig få så høj en lejeindtægt som muligt, så kan det være værd at kigge på hvordan man gør det mere indbydende.

Det første indtryk betyder meget

 Ofte er det første man ser et billede af sommerhuset ude fra. Det betyder også, at hvis sommerhuset ikke tager sig godt ud, er der mange der helt automatisk blot vil scrolle videre i listen over sommerhuse. Det hjælper med andre ord ikke, at du gør det toplækker indvendigt, hvis det ikke kommer til udtryk udenpå. Så så det malet, hvis det trænger, sørg for at haven ikke ligner en vildmark. Brug billeder med solskin, alle de klassiske ejendomsmæglertricks. Det er dog en dårlig ide at snyde huset pænere end det er, da lejere jo typisk ikke kommer og kigger inden de lejer det. Hvis de føler sig vildledt, kan de nemt (og med rette) give dårlige anmeldelser.

Så at sørge for huset tager sig pænt ud, er første og vigtigste skridt. Herefter er der alle de klassiske, der kan gøre det med appellerende til mange. Fornuftige senge, møbler, der ikke behøver være helt udtjent, og noget som mange også sætter pris på, en varmepumpe (der naturligvis også kan køle).

Hvis man så samtidig sørger for, at huset fremstår hyggeligt, og at der er nogle spil og legetøj, så er man allerede et godt stykke af vejen. Det er alt sammen ting, men selv kan gøre og supernemt kan gøre.