Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du selv er lidt af en handyman, og selv vurderer at du kan lægge det gulv som i har besluttet jer for at lægge – så er det også bare med at gøre det. Det er en kæmpe udgift at sparer, hvis man kan gøre det ligeså pænt som en professionel. Hvis du gerne vil hjælpes lidt på vej, så får du her en kort guide til, hvordan du kan komme godt i gang med din gulvlægning.

Step 1: Rens dit underlag

Inden du overhovedet begynder at lægge dit gulv, så er det rigtig vigtigt at du sørger for at underlaget er helt frit for støv og snavs. Det kan sparer dig for at en del frustrationer, når først du er gået i gang. Dette kan bl.a. ordnes med en grundig omgang med kosten – men du kan også brug støvsugeren.

Step 2: Læg dampspærre og grundunderlaget

Hvis du lægger dit gulv på et betonunderlag, så skal der først lægges et dampspærre, som sørger for at evt. damp fra betonet, ikke giver komplikationer. Derefter skal der lægges et grund underlag, som reducerer lyden ved trin, og gør sammentidig gulvet meget mere behageligt at gå på.

Step 3: Begynd nu på gulvet

Når begge underlag at lagt, er det nu tid til at lægge selve gulvet. Når du lægger gulvet, skal du sørge for at du vender det man kalder for noten, ind imod begge vægge. Med Noten menes der siden med fordybning.

Step 4: For skyd samlingerne

Hvis gulvet skal være stabilt, skal du sørge for at samlinger bliver forskudt fra hinanden. Det kan lyde inviklet, men når først man er i gang, så kommer projektet pludseligt til at køre derudover, og du er færdig før du ved af det.

At lægge et parketgulv er derfor ikke noget som du skal være hunderæd for at givet dig i kast med selv. Følge blot en guide som denne, eller se en video om hvordan du gør, og så er du hurtigt i gang. Hvis du vil give dig selv en udfordring, og synes du at det vil passe ind i din indretning – så prøv at lægge et sildebensparket.