Vinduespudser

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan være et større projekt at få skinnende, pæne og rene vinduer. Mange kender problemet med at få stribede vinduer, og det kan være enormt irriterende og sjusket at kigge på. Derfor er det noget vi alle ønsker at undgå. Det kan være svært at få rene vinduer, og det er noget, der kræver den helt rigtige teknik. Hvis du har svært ved at få dine vinduer helt rene, får du en guide til, hvordan dine vinduer bliver perfekte.

Få perfekte vinduer

Hvis du ønsker at få perfekte og rene vinduer, er det først og fremmest vigtigt at have det helt rigtige udstyr. Dette er en god skraber, en indvasker, og nogle rene viskestykker. Hvis du vasker vinduer med dårligt udstyr eller beskidte viskestykker, risikerer du at få stribede og snuskede ruder.

Det er heller ikke helt ligegyldigt, hvilken blanding du vasker vinduerne i. Det er en fordel at vaske ruderne i kalkfrit vand, da du på denne måde kan undgå kalkstriber. Almindeligt vand kan også bruges. Ud over vand, skal du bruge lidt opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus, som renser ruderne og opløser fedt og lignende.

Det er også vigtigt at have den helt rette teknik, når ruderne skal vaskes, skrabes og aftørres. Med forkert teknik risikerer du nemlig at få stribede ruder. Derudover er det en fordel af overlappe mellem banerne, så minimerer risikoen for striber. Hvis ruderne er meget beskidte, er det en god idé at vaske dem to gange.

Vejret spiller en rolle, når du skal vaske vinduerne udendørs. I høj solskin risikerer du, at vandet fordamper for hurtigt, og i frostvejr risikerer du, at vandet fryser. Tjek derfor vejrudsigten inden du planlægger at pudse vinduer, og vent med fordel til en overskyet dag eller lignende.

Hvis dine ruder skal fremstå ekstra pæne og rene, er det mindst lige så vigtigt at have rene karme og rammer. Sørg for at tørre disse af med en våd klud, inden du vasker og pudser ruderne.

Hvis du ikke er så god til at pudse vinduerne selv, eller hvis du blot ønsker at bruge tiden på noget andet, kan du med fordel hyre en vinduespudser i København til at klare jobbet.