Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste mennesker kommer ud for at skulle sællge deres bolig på et eller andet tidspunkt i deres liv. Der er naturligvis dem, der bor i deres første hus i hele livet og indtil de skal begraves. Det er dog de færreste, og typisk kommer man til at skifte adresse flere gange i livet.

Når det sker, er de flestes første indskydelse at gå til en ejendomsmægler, og lade denne klare sagen. Det er da også klart den letteste løsning, men det letteste betyder langt fra altid, at det også er den billigste.

For at sælge sit hus koster mange penge. Der er mange faktorer der spiller ind, men er der tale om et større og dyrere hus, er det ikke unormalt, at man kommmer op omkring 100.000 og det er meget sjældent at man kommer under 50.000.

Man kan dog også vælge, at tage sagen i egen hånd og selv stå for salget. Her kan man nøjes med udgifter som at få udarbejdet tilstandsrapport og en boligadvokat til at gennemgå alle papirerne. Disse langt sammen er nærmeste en brøkdel af hvad en ejendomsmægler skal have.

Hvornår skal du sælge selv?
Hvis du beslutter dig for at sælge din bolig selv, er der lige nogle ting du skal have overvejet. Eksempelvis er det dig selv der skal stå for fremvisninger og markedsføring.

Typisk kan man sige, at hvis man bor i et meget attraktivt kvarter, hvor lejligheder og huse bliver solgt hurtigt, kan det være en endnu større fordel at gøre det selv. Skal der meget markedsføring og fremvisninger til, kan det godt være, at det ikke er besværet værd.

Men hvem vil ikke gerne spare 50-60.000 kroner?