Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis man ønsker at have en bil som fungere optimalt i en lang årrække, så er det vigtigt, at man selv gøre noget for at holde den ved lige. Det vil at altså sige, at man ikke kan nøjes med den vedligeholdelse, den er igennem, når man sender den til reparation, inden den skal synes. Det er dog ikke alle som mener, at de selv er så handy, når det kommer til at skulle fixe deres bil. Men denne indstilling er helt unødvendig, da der er flere ting som man nemt og simpelt selv kan klare, og en af dem er at skifte olie på bilen. Det er meget vigtigt at skifte olie på bilen en gang imellem for at undgå skader på motoren. Her køber du motorolie til bilen.

Hæld den gamle olie ud

For at få fjernet gammel olie og den snavs som er i tanken, skal du først og fremmest tænde bilen og lade den stå i tomgang i 3 minutter. Når den har gjort det, placere du en spand under bundproppen, så du kan skrue den af og lade den varme olie hælde ned i spanden. Når der ikke er mere olie i, kan du spænde proppen på igen.

Hæld ny olie i

Når du er sikker på, at olietanken er tom, er det tid til at hælde ny olie i. Dette kan med fordel gøres med en tragt, så du er sikker på, at du ikke spilder de dyre dråber. Når du har hældt de omkring 4 liter olie i, så tænder du igen for bilen og lader den stå i tomgang i omkring 3 minutter. Der imens kigger du under bilen for at se om der siver olie ud af bundproppen, hvis der ikke gør, har du strammet proppen godt nok. Den gamle olie skal ikke bare smides ud, men den kan derimod afleveres til genbrug.