Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Fastelavn er en gammel dansk tradition. I gamle dage blev fastelavn fejret af de voksne i forbindelse med den kristne faste, men i dag bliver fastelavn fejret af børn. Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og i den forbindelse er det ved at være tid til at finde på nogle gode kostumer til børnene. Lige meget om du har børn i vuggestue, børnehave eller i folkeskole, vil der være en form for fejring af fastelavn, som ofte involverer at slå katten af tønden og klæde sig ud i fine kostumer. Efter man har slået katten af tønden, nydes ofte en god fastelavnsbolle sammen med slikket fra tønden. Hvis du ikke har lyst til at bruge en formue på kostumer i legetøjsforretningerne, kan det være et godt alternativ at sy noget til dine børn selv. Det behøver ikke at være en svær eller specielt dyr opgave. En god idé til et nemt, hjemmelavet kostume er et kattekostume.

Sådan skal du gøre:

Det eneste du behøver for at lave kostumet er nogle sorte strømpebukser, pladevat, en sort langærmet bluse, en sort elefanthue og noget sort strikstof – kan købes her. Hvis du ikke har en sort elefanthue liggende, kan du bruge det sorte strikstof til at lave en. Du klipper blot 2 ens sider ud fra en elefanthue-skabelon, som du syr sammen i kanterne med siksak. Derefter skal du klippe ud til 2 trekantede ører i strikstoffet, som kommer til at blive kattens ører. Det ideelle mål på ørerne vil være omkring 7 centimeter brede og 9 centimeter høje. Herefter skal du sy ørerne på elefanthuen. Når dette er gjort, er kostumet næsten klar til brug.

Nu skal du i gang med at lave kattens hale. Til halen skal du bruge strikstof igen. Du klipper stoffet ud i et stykke på 70 centimeter i længden og 7 centimeter i bredden. Herefter skal du hæfte pladevattet fast på indersiden af strikstoffet. Dette gøres ved at sy siksak. Når vattet sidder fast, foldes stofstykket sammen på midten på det korte led, og herefter skal du sy hele vejen ned langs siden. Den ene af enderne skal også syes sammen, mens den anden ende skal syes fast på de sorte strømpebukser. Når halen er syet på strømpebukserne, er kattekostumet klar til brug. Nu er du og dine børn klar til at fejre fastelavn. Måske skal jeres næste projekt være at bage lækre fastelavnsboller med creme eller hindbærfyld?