Person der tænder bål med tændstål

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du har måske set en masse overlevelsesprogrammer i fjernsynet og er kommet til at savne dine gode gamle spejderdage, hvor man nemt kunne hygge sig flere dage i naturen. Du behøver nemlig ikke betale det hvide ud ad øjnene for at tage på en dyr rejse til udlandet for at koble af. Danmark er fyldt med smuk og idyllisk natur, hvor man for alvor kan koble af fra den stressede hverdag. Så længe man har udstyret og kundskaberne i orden, kan du nemlig godt nyde den danske natur selv uden telt og grill. Der er nemlig noget specielt over at nyde naturen helt tæt på og på den måde komme tæt på den måde, vores forfædre levede på.

Byg din egen bivuak

Når du skal overnatte i naturen uden telt, kan det gøres på mange forskellige måder. Alt afhængigt af hvilken årstid der er tale om, kan du selv vælge, hvor meget læ du vil have. Om sommeren kan du i princippet sove under åben himmel men, når det begynder at blive køligt om natten, skal du have bygget en solid bivuak eller lignende. På den måde kan sove i læ, i mens du holder varmen i din sovepose.

Fang din egen mad

Når de fleste tager ud i naturen, er det med drømmen om at kunne være 100% selvforsynende. Det kan dog godt være sværere, end man lige regner med. Ens bedste mulighed er nok at fiske, men mindre man selvfølgelig har jagttegn og vælger at tage sin riffel med. Man skal altså først og fremmest finde et sted, hvor der er stor chance for at fange fisk, og så gælder det bare om at være tålmodig.

Skab din egen varme

Du kan egentlig godt holde varmen om natten, hvis du har en ordentlig sovepose, men der kan du jo ikke være hele tiden. Du skal derfor sørge for at få lavet et bål, så du både har varme og mulighed for at koge vand og lave mad. Derfor er tørt træ et must. Ellers skal du bare sørge for at have varmt tøj på, så du ikke risikere at blive nedkølet for meget, da dette kan være meget farligt. Du kan fx finde lækre og varme uldsokker fra Point 6 her.