Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste ulykker sker i hjemmet – men ikke hvis du gør noget for, at forhindre dette. Det behøver ikke at være vanskeligt at sikre sit hjem mod ulykker, faktisk kræver det kun nogle få tiltag, for at minimere antallet af ulykker i hjemmet markant. Det er let at forebygge ulykker, og her får du nogle tips til, hvordan du gør dette i dit eget hjem.

Husk at have gelænder på trappen

Hvis I har en førstesal, har I helt sikkert en trappe i hjemmet, som forbinder de to etager – og en trappe kan være skyld i mange ulykker i hjemmet, hvis man ikke tager sine forbehold. Stort set alle trapper er lavet af glatte materialer, som gør, at et par strømpesokker nemt glider på trinene. Dette kan resultere i, at man kan falde ned af trappen og slå sig. Hvis I ønsker at gøre trappen mere sikker, er det en rigtig god idé at investere i et gelænder. Et gelænder kan være med til at hindre ulykker, da det er muligt at gribe fat i gelænderet, hvis man er ved at glide. Gelænderet kan hermed være med til at hindre mange ulykker i hjemmet. Find dit nye gelænder til trappen her.

Husk brandalarmerne

Mange mennesker har ikke brandalarmer i deres hjem, og dette kan være enormt farligt. De fleste mennesker lever i troen om, at der i hvert fald ikke opstår en brand i deres hjem, men man kan aldrig vide sig sikker. En brandalarm er derfor essentiel, da den kan advare dig om ildebrand i hjemmet. En brandalarm er særligt vigtig når man sover, da de færreste vil opdage en ildebrand, mens de sover, og hermed kan det ende rigtig galt. Husk derfor at have en brandalarm i de fleste af husets rum.

Pas på de skarpe kanter

Hvis I har små børn, kan det være farligt at have skarpe kanter i hjemmet. Mange små børn har det nemlig med at gå ind i de skarpe kanter, og dette kan gøre rigtig ondt. Heldigvis kan I få nogle særlige stykker gummi, som gør hjørnerne blødere at gå ind i, så dine børn ikke kommer til skade, hvis de går ind i et skarpt hjørne.