Dagpengemodtagere har masser af tid

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Lige om ganske kort tid vælter det ud af landets erhvervsakademier og universiteter med færdiguddannede dimittender, som er klar på at indtage arbejdsmarkedet og klø på, hvor de kan bruge alle de mange ting, uddannelsesinstitutioner har lært dem. Men desværre er det langt fra alle, som har mulighed for at finde et arbejde, og det er måske endnu værre i disse tider, hvor Corona fortsat hærger landet. Men har man som studerende på en videregående uddannelse været indskrevet i en a-kasse, har man mulighed for at modtage dagpenge, hvis man altså ikke lige finder drømmejobbet med det samme.
I stedet kan man få lov til at søge et bestemt antal jobs om ugen, imens man går hjemme og venter på, ens kommende arbejdsgiver ringer på telefonen og tilbyder en samtale. Men dette er altså kun, hvis man modtager dagpenge gennem sin a-kasse som dimittend.

Som nævnt herover er de eneste ting, du selv skal sørge for at have styr på, at søge de angivne antal job om ugen eller måneden. Tid derudover kan du i princippet bruge på at dygtiggøre dig inden for dit fagfelt, eller du kan vælge at bruge tiden på at lave små diy-projekter i hjemmet. Selvom det er lidt fy-fy at sige, så bruger man studerende fra universiteterne deres ”fritid” efter studietiden på at drive den af og bare nyde friheden med cafébesøg og hygge med venner og veninder. Det er fuldt forståeligt, men det er ikke lige noget, som hverken regering eller skatteydere ønsker at høre om, da det godt kan virke lidt som nasseri. Men det sker, og det sker ofte.

Leder du efter forskellige projekter, du kan kaste dig over eller en række forskellige guides, kommer der altså ingen i dette tilfælde – vi ønskede blot at oplyse om, at du kan få en masse tid til dine projekter, hvis du har været medlem af en a-kasse under studiet.