Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er kommet en stigende opmærksomhed omkring bæredygtighed og at komme tættere på vores mad. Langt størstedelen af den mad vi køber, har vi ikke den store anelse om, hvor kommer fra. Mange af os kigger end ikke på oprindelseslandet, og hvor dyret er vokset op eller frugten er plukket.

Men selvom størstedelen af os, altså opfører sig sådan, så er der også en stigende tendens til det modsatte. Altså at gå op i hvor maden kommer fra, om den er bæredygtig, miljøvenlig osv.

I vores natur findes der utrolig mange ting, der kan bruges i madlavningen. Der findes et væld af urter, svampe, rødder, og planter der er perfekt som tilbehør eller endda som hovedret.

En af de danske restauranter, der er mest kendt for at gøre meget ud af dette, er NOMA, der flere gnag er kåret som verdens bedste restaurant og har haft Michelin stjerner.

Chefkokken og ejeren Rene Redzepi er notorisk for at gå meget op i at så mange råvarer som overhovedet muligt skal være lokale, og gerne nogle de selv har dyrket.

Følg i hans fodspor

Nu har du mulighed for at følge en smule i Redzepis fodspor. Han har nemlig været med til at lave app’en Vild Mad, der er udviklet af blandt andre Friluftsrådet, House of Code, og flere andre. App’en guider dig til hvordan du finder ting i naturen du kan bruge i din madlavning.

Du kan også bruge den til opslagsværk over ting du finder i naturen, så du kan finde ud af, om det er noget du skal tage med hjem og putte i maden, eller du hellere skal lade det stå.

Så hvis du gerne virkelig vil have mulighed for at sætte dit eget præg på den mad du laver, så hent app’en og kom i gang.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here