Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste kan nok blive enige om, at der findes sjovere ting her i verden end at flytte. Det er derfor heller ikke så underligt, at man vælger at hyre profesionelle flyttefolk til at gøre det. Især hvis man bor på 4. sal og skal flytte til 5. sal i boliger uden elevator, kan det trække tænder ud. Så det helt store spørgsmål er, om man skal gøre det selv, eller man skal få folk til det.

I sidste ende afhænger det naturligvis af økonomi. Spiller penge ikke nogen rolle, er der svært at forestille sig nogen, der hellere selv ville gøre det, end at overlade det til andre.

Hvorfor skal man hyre?
Hyrer man et flyttefirma kommer det hurtigt til at komme en hel del tusinde kroner, men til gengæld slipper man selv for alt besværet. Det kan samtidig ofte gøres på ganske få timer, hvor man nemt kunne bruge en hel dag.

En anden god grund til at hyre, er at flyttefirmaerne i de fleste tilfælde er forsikret. Det vil sige, at skulle der bliver ødelagt noget under flytningen, så er du dækket. Flytter man selv, er det ikke altid at ens indboforsikring dækker, da man ikke er i hjemmet (dette skal du tjekke i din police).

Hvorfor skal man gøre det selv
Hvis man gerne vil spare pengene, skal man naturlgivis gøre det selv. Man kan eventuelt overveje at leje en flyttelift, så man slipper for trapperne, det er ofte netop trapperne der er det værste ved en flytning. Er der ingen trapper at tænke på, vil man i mange tilfælde opleve, at det slet ikke var så slemt som man troede det ville blive.