Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan bestemt være en svær opgave at skulle håndtere en hel gård selv – og især, hvis du er ny indenfor feltet. Der er nemlig en masse ting at tage stilling til, men med denne guide får du forhåbentligt et bredere syn på, hvad opgaven indebærer.

 

De rigtige redskaber

Det er vigtigt at have de rigtige redskaber, når man er gårdejer og har en masse jord, der skal plejes. En brakpudser kan være en god idé til netop pleje af jorden – en essentiel del, der er nødvendigt for enhver gårdejer.

 

De rigtige redskaber sørger nemlig for, at du som gårdejer hele tiden arbejder i takt med tiden og den nye teknologi, der stadig bliver til. For mange kan det være svært at finde ud af – men det behøver det altså ikke at være.

 

Husk ryddeligheden

En af de største fælder, man som gårdejer kan falde i, er at have godt styr på alt praktisk og funktionelt, men være helt tabt hvad angår gårdens ryddelighed. Rigtig mange gårde er præget af rod og andre småting, som gør gården mindre pæn. Et par gode tips til at rydde op på gården kan være:

 

  • At fikse haven. Haven er absolut et sted, der skal holdes ved lige året rundt. Hvis ikke man gør det, forfalder den hurtigt, og ukrudt og gamle grene tager deres plads.
  • Præsentabel gårdsplads. Gårdspladsen er omtrent lige så vigtig som haven – men det er dette syn, andre mennesker bliver mødt med, når de ankommer til din gård. Derfor er det en god idé at holde den pæn.
  • Smid ud. Smid ud, smid ud, smid ud! Det er vigtigt at holde et flow i, hvor meget du smider ud, og hvor meget, du tager ind. Dette giver nemlig en masse plads.