Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I takt med at de danske hjem generelt er blevet lidt større, og vi har fået flere disponible rum, er der også flere af os der har fået mulighed for at udleve nogle boligdrømme, som tidligere var forbeholdt et mindre udsnit af befolkningen. Det er langt fra unormalt at have et rum, som man ikke helt ved hvad man skal bruge til, og hører du til blandt dem, kommer der her et bud på, hvad du kan bruge det til – hjemmebiograf.

Der var en gang hvor en hjemmebiograf lynhurtigt kunne koste i titusindvis af kroner, nærmest inden man var gået i gang. Der er dog sket rigtig meget med udviklingen inden for teknologi, hvilket betyder, at man rent faktisk kan komme i gang for et relativt beskedent beløb.

Det skal du bruge

Et af de første valg du skal træffe er, om du vil have en stor fladskærm eller du vil have en projektor og et lærred. Går man efter den mere autentiske og ”ægte” stemning, vil man nok vælge det sidste. Der er er bare noget helt specielt ved at se film på et lærred. En projektor kan købes for omkring 3000 kroner i en fornuftig kvalitet. Til den kan du sætte computer eller blu-ray afspiller, flere kan du også sende trådløst til fra telefon eller iPad.

Et lærred koster mellem 1000 og 2000 kroner, men du kan dog også vælge at bruge et rullegardin som dette, der er væsentlig billigere og lettere at få tilpasset i størrelsen. Vælger du denne løsning, skal du dog huske at det bør være mørklægning, så man ikke kan kigge igennem det.

Et surroundsound sæt kan købes for mange mange tusinde kroner, men med eksempelvis et Sonos anlæg får du en helt forrygende lyd og har kun betalt et par tusinde.

Endelig skal du naturligvis have noget at sidde i, og her bør du vælge stole frem for sofa, hvis du kan have den rigtige fornemmelse. Derudover er det en god ide at have en form for lysdæmpning, så du kan skrue op og ned for styrken af lyset.