Opsæt selv dine lamelgardiner

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Lamelgardiner bliver mere og mere populære i de skandinaviske hjem – og de hører godt til på kontoret, i stuen eller spisestuen med store vinduespartier. Lamelgardiner kan tilpasses ethvert hjem med store vinduespartier. De findes i alle kvaliteter og prisklasser samt i alle regnbuens farver, for at du har mulighed for at sætte det helt rigtige præg på rummet. Du finder et stort udvalg af lamelgardiner af høj kvalitet via dette link.

Lamelgardiner har flere funktioner end de fleste gardiner – med lamelgardiner kan du nemlig nemt regulere lysindfaldet ved at vinkle lamellerne efter dit behov. De kan trækkes fra, så du får et stort lysindfald, rulles for uden at lukkes til, så du får et lysindfald, men i mindre grad, samt drejes, så lamellerne lukkes helt til, så du ingen lysindfald får. De mange funktioner, som lamelgardinerne har, gør det muligt for dig at tilpasse lysindfaldet, så de passer til det behov du har på et givent tidspunkt – ser du eksempelvis TV i dagtimerne, kan de rulles for og lukkes til, så solens stråler ikke rammer din TV-skærm.

Foruden lamelgardinernes mange funktioner, så giver de også en vis hygge og eksklusivitet til dit hjem. Lamelgardiner passer godt til ethvert hjem, hvor der ønskes rene og lige linjer på en eksklusiv måde.

Guide til opsætning

Hvis du ønsker at købe lamelgardiner til dit hjem, kan du nemt selv opsætte dem.

Når du køber lamelgardiner skal du sørge for at vælge den rette størrelse – mål da bredden og længden af dit vinduesparti. Lamelgardiner fås i mange standardmål, hvor du selv kan afkorte længden og bredden, så køb hellere for stor en størrelse end for lille. Du har også mulighed for at bestille lamelgardiner i specialmål klar til opsætning.

Hvis gardinstangen og skinnen skal kortes af, kan du selv klare opgaven med en sav. Løsne her enden af gardinstangen, hvis de små lamelklipsekroge er sat på skinnen, så ryg dem væk fra det område, som du ønsker at save af. Herefter kan du afkorte gardinstangen og den tilhørende skinne.

Hvis selve lamellerne er for lange kan de klippes til og lukkes til, så de er klar til at klipses på klipsekrogene. Hvis klipsekrogene endnu ikke er påsat skinnen, så skal det gøres, hvorefter lamellerne kan sættes på krogene en efter en. Når alle lamellerne er sat på, har du opsat dit lamelgardin. Der findes desuden også videovejledninger til at opsætte dit lamelgardin – der er nemlig ingen grund til at betale sig fra det, når man kan gøre det selv.