Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange selvstændige musikere får aldrig lov til at afprøve deres evner i et studie. Desværre er der rigtig mange talenter der bliver spildt, fordi at de aldrig bliver hørt. Det store problem for ukendte artister kan ofte være at de ikke kan få deres musik ud til folk, fordi det er for ringe kvalitet. Derfor er tiden i lydstudie højt eftertragtet, og det koster rigtig mange penge og ventetid, at få en tid til et lydstudie. Heldigvis er udviklingen indenfor hjemmestudier helt voldsom. Det giver også god mening, fordi hvilken musiker vil ikke have mulighed for at sidde hjemme på egen adresse, og indspille alt det musik de har drømt om i mange år. Så hvis du er musiker, og du endnu ikke har opdaget mulighederne, som der er opstået med hjemmestudier. Så kan du læse med her, og finde ud af hvordan du kan lave et værelse om til et lydstudie.

Sådan kommer du igang

Mange er afholdt fra at bygge et hjemmestudie, fordi de tror at det er meget dyrt. Men det er faktisk utroligt billigt, hvis du har en computer så kan du komme igang for et par tusinde kroner.

Det skal du bruge

Det vigtigste til dit lydstudie er selvfølge en computer, og noget software som kan erstatte mixere, og andet nødvendigt lydstudie software. Der findes en masse gratis programmer, men her kan det altså godt betale sig, med et lille beløb, for adgang til de professionelle programmer. Alle bruger de kendte programmer, og derfor er det også dem du kan finde mest vejledning til på eksempelvis youtube.

Derudover skal du bruge et lydkort, og her kan det godt betale sig at investere lidt, så du ikke er i den helt billige klasse.

Du skal selvfølgelig også bruge en mikrofon, og måske også et popfilter. Mikrofoner har ligesom så meget andet udviklet sig heftigt i den senere tid. Og du kan for rimelige penge få en mikrofon, som du kan benytte i mange år frem, det kan ikke betale sig at bruge rigtig mange penge, da forskellene er så minimale i de helt høje prisklasser.

Køb dit lydstudie udstyr lige her.