Et regnskab

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Uanset om der er tale om en hel virksomhed eller et privat hjem, så er økonomi manges akilleshæl. For selvom det kan være såre simpelt for mange danskere, så er økonomi bestemt ikke noget som alle har 100% styr på. Selvom dette er tilfældet, så bør man dog ikke begrænse sig. Man kan nemlig stadigvæk have en virksomhed eller have ansvaret for en husholdning på trods af ens mangel på økonomisk snilde. Så længe man altså ikke er uansvarlig. Det er først når man mixer uansvarlighed og mangel på økonomisk viden, at det kan gå hen og blive et stort problem. Herunder findes der tre idéer til dig som ikke altid har styr på din privatøkonomi eller erhvervsøkonomi.

Saml faktura og tidsregistrering i et program

I dag er mange virksomheders indkomst i høj grad baseret på services, og hvor lang tid de har brugt på disse services. Derfor er tid i høj grad vigtigt, når virksomhederne skal sende faktura ud til de pågældende kunder. Du bliver altså nødt til at have styr på hvor lang tid, du har brugt på de forskellige kunders opgaver, ellers vil du ikke kunne få den rigtige indkomst. Din selvstændige bogføring vil altså gå meget bedre, hvis du får samlet tidsregistrering og faktura et sted.

Behold dine kvitteringer

For at kunne lave et præcist regnskab for din virksomhed og/eller dit private hjem, så skal du vide, hvad du bruger penge på. Det kan ofte være svært at huske præcist, hvad man bruger penge på, og man kan derfor nemt få en træls overraskelse, når man kigger på sin netbank til sidst på måneden. Dette kan man dog undgår, hvis man gemmer alle sine kvitteringer.

Hold styr på dine udgifter i et regneark

For at kunne holde styr på samtlige udgifter, er det en god idé at stille dem i et system. Dette kan gøres ved at indtaste kvitteringerne og kreditkortforbrug i et regneark. På den måde kan man holde styr på hvor mange penge, man bruger på forskellige ting.