Diy-guides

DinGuide til livet

Diy-guides

DinGuide til livet

Bolig

Sådan forbedrer du tilstandsrapporten

Hvis du går med planer om at skulle sælge dit hus, så vil du naturligvis gerne have så meget for det som muligt. Når prisen så er blevet fastsat, sandsynligvis sammen med en ejendomsmægler, kommer næste udfordring så. For du vil naturligvis gerne have den pris, som din bolig bliver udbudt til. Samtidig så er der mange boligkøbere der forventer en eller anden form for afslag i prisen, hvis de skal købe.

Som køber er et af de vigtigste redskaber man har i denne proces tilstandsrapporten. For hvis denne viser en masse ting der skal laves, så kan man bruge dette i sin forhandling om prisen. Selvom prisen på et hus er fastsat efter dette, så er der alligevel noget, som mange vil bruge som argumenter for nedslag i prisen.

En tilstandsrapport er helt basalt en professionel vurdering af boligens stand, hvor der er taget højde for eksempelvis husets alder og bygninger af samme alder. Det forventes dermed heller ikke det samme af et 60 år gammelt hus, som der gør at et 6-årigt hus. Læs mere om tilstandsrapporter her.

Hvad er en tilstandsrapport?

I en tilstandsrapport afdækkes flere former for skader og mangler. Både synlige såvel som dem der potentielt kan skade. Der er både kosmetiske skader (K0), mindre alvorlige(K1), alvorlige (K2) og kritiske(K3) og de såkaldte UN der skal undersøges nærmere.

Jo færre skader der er jo, bedre ser det naturligvis ud, og jo mindre begrundelse vil der være for et eventuelt afslag. Som sælger vil du med andre ord gerne have så få K’er som muligt. Det gode ved det er, at der er mange man nemt kan fjerne selv, uden det bliver dyrt.

Især K1’er er generelt lette at komme af med. Det kan være fra lidt løs træbeklædning til tapet der sidder løst. Ofte kan man selv klare skaderne eller få dem lavet billigt af en håndværker. Ofte kan man for ganske få tusinde kroner for fjernet størstedelen af ens K1’er – og det er ofte dem der syner af meget i en tilstandsrapport ift antal.