Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En af de mest populære ting at investere i til haven for børnefamilier, har over en længere årrække været trampoliner. Børn (og voksne) kan få mange timer til at gå med at hoppe rundt, og udover at det er sjovt, er det faktisk også rigtig god motion, så på mange måder er det en stor omgang win-win.

Det er dog ikke kun positivt. For det første sker der rigtig mange ulykker på trampoliner, fordi børnene falder ned fra den eller lander forkert. Tusindvis af ulykker kan tilskrives trampoliner, og der er derfor god grund til at passe på. Det kan eksempelvis være en rigtig god ide at grave den ned, så der ikke er så langt ned, hvis man hopper udenfor. Dette leder også hen til en anden negativ ting – trampoliner er nemlig alt andet end kønne at se på, men graver man dem ned er de knapt så beskæmmende.

Sådan graver du trampolinen ned 

Der er med andre ord i hvert fald mindst to gode grunde til at vælge at grave den ned. Det er dog langt fra ligegyldigt, hvordan du griber det an. For det første skal du købe en trampolin der egner sig til nedgravning (du kan finde en her). For det andet, så skal du vide hvad du laver, når du graver hullet, det skal ned i.

Det første der følger med ved at skulle grave det ned, er forberedelserne. Du skal være sikker på, at det er det helt rigtige sted, da det ikke lige er noget du kan flytte, når det første er gravet ned. Så vælg med omhu. Når du har fundet det rigtige sted, skal du finde ud af om der skulle ligge rør eller ledninger, der kan gøre det umuligt. For det andet er det fornuftigt at tjekke, om der skulle være rødder eller lignende, der kan gøre det til et uhyggelig hårdt projekt.

Overvej en gravemaskine

Hvis du gerne vil droppe fitnesscentret et par uger, så er det bare at samle en skovl op og gå i krig. Typisk siger man, at der skal graves godt en meter ned, og det er typisk omkring 4 meter i diameter. Dette svarer til omkring 13m3 jord. Det lyder måske ikke af så meget, men det er MANGE skovlfulde. Det kan derfor være en rigtig god ide at leje en gravemaskine, eller få et tilbud på at få det gjort, fremfor at skulle bruge mange dage på det selv.

Hvis du beslutter dig for at gøre det selv, skal du være opmærksom på, at siderne skal være helt lodrette og at jorden som fødderne skal stå på er helt lodrette. Siderne skal desuden stives af, hvor meget de skal stives afhænger lidt af typen af jord. Har du en meget sandet jord kan det eksempelvis næsten være umuligt at få det stivet ordentligt af selv.