Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Boligmarkedet er rødglødende i øjeblikket, og der er mange steder, hvor huse og lejlighederne bliver solgt hurtigt, og nærmest ikke når at blive annonceret, før der er potentielle købere der viser interesse. Det er her ejendomsmæglerne har det let, og ikke skal gøre meget for at sælge en bolig udover, at skrive under på nogle papirer og afleverer nøglerne.

Der er dog også steder i landet, eller typer af boliger der er sværere at sælge, og hvor det ikke at unormalt med flere hundrede dages liggetid. Er man i den situation, at man skal sælge et hus, men har problemer med det, kan det nogen gange være nødvendigt at tænke i lidt alternative baner og selv gøre noget, for at få solgt boligen.

Begrænset hjælp fra ejendomsmægler

Ens ejendomsmægler har naturligvis interesse i, at boligen bliver solgt, da det i mange tilfælde kun er der, at de modtager deres penge. Der er nemlig mange der opererer med et solgt eller gratis princip. Alligevel er det sjældent hos ejendomsmægleren, at man skal forvente den helt store hjælp. Når de første har taget billeder af huset, og lavet annoncer til aviser og web, er der sjældent meget mere at komme efter.

Der er mange der tænker meget på, om der er nogen fejl ved huset, der bør udbedres og laves, så køberen ikke skal tænke på dette. Der er ingen tvivl om, at det kan være en god ide, men det er langt fra altid, at den omkostning man har ved dette, kan betale sig i forhold til salgsprisen.

Indretning betyder mere end du tror

Noget af det der rent faktisk kan spille en større rolle, end mange går og tror, er hvordan huset er indrettet og hvordan det fremstår med møbler og lignende. Købere vil naturligvis sætte deres eget præg, når de flytter ind, men hvis de kan se sig selv bo der, er man langt tættere på salget.

Det kan være svært at gøre dette selv, da man er vant til at bo i hjemmet, og derfor sandsynligvis har indrettet sig, så det passer til ens liv. Det kan derfor være en rigtig god ide at hyre en boligstylist til at kigge ens hjem. De har en finger på pulsen i forhold til hvad der er populært og hvad flest mennesker kan se sig selv i. Der er naturligvis en udgift forbundet med dette, men i forhold til et hussalg er det en meget lille udgift, og derfor noget der kan være givet rigtig godt ud.