Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du oplever med problemer med dit syn, men alligevel ikke synes at det er så slemt at du behøves tage til en optiker for at få briller, så er der selvfølgelig nogle ting du kan gøre for at hjælpe dit syn til at blive bedre af den naturlige vej. Der er først nogle ting du kan sørge for at spise mere af:

For at forbedre dit syn kan det være en god idé at spise meget a-vitamin og proteinet Lutein. Et underskud af a-vitamin kan gøre at dine øjne får svært ved at se i svag belysning. Lutein er noget du kan finde meget af i et af lagene omkring nethinden. Meget forskning viser at hvis du sørger for at få ekstra lutein så kan du naturligt forbedre dit syn. Men hvor kan man så få disse to ting i høje mængder?

Hvis du gerne vil optimere processen og gå efter fødevare hvor begge dele forekommer så skal du sørge for at spise mange gulerødder, grønkål og spinat. Hvis du bare mangler a-vitaman kan du finde det i ting som lever, søde kartofler og smør. Mangler du derimod bare lutein skal du sørge for at købe lidt ekstra squash og rosenkål.

Du kan også lave en række forskellige øjenøvelser for at se om det kan hjælpe dit syn. Der er ikke meget forskning der påviser at øjenøvelser har nogen nævneværdig effekt, men det kan da være at det hjælper dig. Du kan scrolle igennem lange indlæg andre steder for at finde inspiration til en masse øvelser du kan lave for at prøve at forbedre dit syn

Er der ingen af disse ting der hjælper dig med at se bedre, så kan det være du må indrømme dit nederlag og tage til optikeren for at få taget en synsprøve. Det er nok den nemmeste måde at finde svaret på om du har behov for briller eller ej.