Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du har måske været klassens klovn eller måske foretrækker du at holde din humor for sig selv og dine tætteste venner, men uanset hvilken type man er, så er humor en vigtig del af livet. Heldigvis er der en lille den af befolkningen som er villige til at dele deres højt udviklede sans for humor med os alle. Det er disse individer vi i daglig tale kalder for komikere. Heldigvis lever vi et samfund, hvor der er rigtig gode muligheder for folk som gerne vil prøve kræfter med komik. Det eneste du skal gøre er i virkeligheden at følge de nedstående trin, og så er du godt i gang.

Kig på det sjove ved din hverdag  

Når mange komikere skriver jokes, så kigger de først og fremmest på deres egen tilværelse og finder frem til det sjove ved den. Det er selvfølgelig ikke alle som har den vildeste tilværelse, men med den rigtige vinkel, så kan man godt finde frem til det sjove. Ellers gælder det om at opsøge situationer, som man kan skrive jokes om.

Afprøv materiale for venner

Ens første optræden på scenen kan gå på mange forskellige måder, men et stumt publikum er det værste man kan komme ud for som stand – up komiker. Det er derfor en god idé at screene sine jokes for sine venner og familie først, så man har en fornemmelse, for om det er sjovt eller ej. Desuden skal man føle sig hjemme i materialet, så jo flere man kan øve sig på jo bedre.

Test dig selv til open mic

Der er ingen som starter direkte med et decideret show, men alle er derimod startet mindre og mere ydmyge steder. I Danmarks større byer findes der et utal af forskellige muligheder for at afprøve sig selv på open mic scener. Og når man så senere har opbygget et rygte, kan man fx begynde at levere underholdning til bryllupper og lignende.