Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange vælger at betale i dyre domme for at få et bureau til at lave en hjemmeside for dem. Dette skyldes uden tvivl, at mange ikke helt ved, hvor relativt let det efterhånden er blevet at lave sin egen firmahjemmeside. I artiklen her kommer vi med en lille guide til, hvordan du kommer sikkert og godt i gang med at lave din firmahjemmeside.

Hvis du er indehaver af en start-up-virksomhed, så ved du udmærket godt, at man bør spare, hvor man kan, og et af de steder, hvor vi mener, der er penge at spare er ved at lave ens firmahjemmeside selv.

I den forbindelse er det selvfølgelig værd at bemærke, at det ikke er i alle tilfælde, hvor det giver mening selv at tage affære. Nogle virksomheder vil have helt særlige behov til deres firmahjemmeside. Behov, der ligger udover, hvad de selv vil være i stand til at bygge med en lidt tålmodighed og ihærdighed.

For mange gælder det dog, at de uden problemer vil kunne bygge en firmahjemmeside, der leverer på mere end et tilfredsstillende plan, hvis bare de er villige til at lære.

Herunder følger en step-by-step-guide til, hvordan du kommer i gang med at bygge din hjemmeside til dit firma.

Køb et domæne

Det allerførste, du skal gøre, er at købe et domæne. Der findes mange domæneudbydere at vælge imellem, så det bliver ikke et problem at finde en sådan. Personligt bruger vi ofte Simply, da deres priser er relativt fornuftige, og fordi de lader os installere WordPress med et klik.

WordPress

Og netop adgang til WordPress er vigtigt, hvis du ikke har erfaring med at bygge hjemmesider. WordPress er nemlig uden tvivl det mest brugervenlige og simple værktøj til at bygge hjemmesider, og det er da også det værktøj, vi har brugt til at bygge langt de fleste af vores hjemmesider, for eksempel er vores site https://a-kasse-guiden.dk/ bygget i WordPress, og dette site ser da meget godt ud, ikke?

Foruden at være dejligt simpelt er WordPress også et af de mest benyttede Content Management Systemer, hvorfor du vil kunne finde hjælp til alt, hvad du ønsker hjælp til på YouTube i form af tutorial-videoer.

Og det er faktisk her, vi anbefaler dig at starte. Ta’ at se et par introduktionsvideoer til WordPress generelt, så du kan få de basale funktioner ind under huden.

Vælg et tema

WordPress byder på en masse forskellige temaer, og her er det en god idé, du gør dit hjemmearbejde. Søg lidt på Google med henblik på at finde et tema, der egner sig godt til nybegyndere.

Se derudover videoer omkring, hvordan du foretager dig ændringer i det tema, som du vælger at gå med.

Installér Elementor

Via WordPress kan du installere forskellige plugins, der kan være nyttige i forhold til at løse forskellige opgaver. Et af de plugins, vi anbefaler, at du installerer som det første er pluginnet ’Elementor’.

Dette plugin er et sitebuilder-plugin, som er yderst brugervenligt. Pluginnet muliggør, at du relativt let kan arrangere indhold – det være sig blandt andet billeder og tekst – præcis som du ønsker.