Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange, der gerne vil have et skrivebord, der er godt for ryggen, hvis de skal sidde og arbejde ved det længe. Der er derfor også mange der investerer i hæve sænke borde, hvor man kan justere højden, så de passer lige præcis til ens arbejdsstilling. Langt de fleste hæve sænke har dog en ting tilfælles, og det er, at de langt hen ad vejen er rimelig kedelige at se på. Der findes naturligvis undtagelser, men hvis man vil gerne have noget der skiller sig ud, er det nemmeste at lave dem selv, og det er lettere end de fleste lige går og tror.

Plankeborde er in

Plankeborde er uhyre populære for tiden, både som spiseborde, sofaborde og skriveborde, men det er overraskende sjældent, at man ser dem som hæve sænkeborde. Langt de fleste steder der sælger hæve sænkeborde, sælger også stel (se eksempelvis her).

Et stel fungerer præcis lige som bordben, hvilket betyder, at de kan sættes på en hvilken som helst bordplade, så med et par skruer kan du nemt lave dit plankebord om til et super trendy hæve sænkebord. Det eneste du skal være opmærksom på, er hvor meget vægt stellet kan tåle, da det plankebord typisk er væsentlig tungere end en almindelig bordplade og der derfor vil være stel der ikke kan klare vægten, hvis der også lige skal stå noget andet oven på bordet.

Lav et endnu nemmere råt bord

Du kan alternativt bruge noget så enkelt som en palle, hvor du sætter brædder i mellemrummene. Dette sætte du så på et hæve sænke stel, og så har du et bord med et super fedt og råt. Samtidig er det praktisk fordi du har en indbygget hylde, hvor du kan lægge papirer og lignende.

Det eneste det kræver, er at du måske lige sliber de værste splinter væk, og eventuelt lige maler det, og så ellers fylder mellemrummene ud. Alt sammen noget der kan klares på et maksimalt et par timer. Tid der er givet godt ud.