Sådan laver du nemt selv koldskål
En af de desserter, som der er mange, der forbinder med sommeren, er uden tvivl koldskål. De findes i stort set alle afskygninger, og producenterne står i kø for at tilbyde dem. Det er med andre ord nemt at købe en liter koldskål, smide nogle kammerjunker i, og så er desserten hjemme.
Af samme grund er der heller ikke så mange, der kaster sig over den hjemmelavede udgave. Dette er synd for skam, for det giver mange flere muligheder, og hjemmelavet er bare lidt mere lækkert. Det er desuden så nemt, at det aldrig bør være undskyldningen.
Sådan laver man koldskål
Der findes ikke mange desserter, der er nemmere at lave end koldskål. Det eneste du skal buge er æggeblommer, sukker, vanilje, citronsaft samt kernemælk og tykmælk.
For at lave en lieter skal du bruge ca. 2 æggeblommer, 1 spsk sukker og kornene fra en halv vaniljestang (eller vaniljesukker). Derudover skal du bruge lige dele tykmælk og kernemælk, altså en halv liter af hver.
Start med at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn. Herefter tilsætter du citronsaft, tykmælk og kernemælk. Lad det køle godt ned inden du serverer det. Du kan “krydre” din koldskål med alt mellem himmel og jord, for at give den et twist. Prøv eksempelvis men blendede jordbær, hindbær eller lignende.
Det giver lidt esktra, og for det til at blive endnu mere “din egen” dessert, fremfor bare at sætte en liter Thise Koldskål på bordet. En ting som mange overser, er at en let mousserene vin går rigtig godt med det. Mange tænker, at man ikke behøver noget at drikke til, men en sød hvidvin også eventuelt mousserende fungerer rigtig godt. Du kan læse mere om vine til desserter her.
Den lette udgave
Hvis du er lidt doven eller har virkelig travlt, kan du naturligvis sagtens købe den færdige version, og arbejde med den. Så prøv med blendede bær i en færdiglavet og giv den lidt ekstra. Så selvom den måske ikke er helt hjemmelavet, så har den din twist, og ligner i alle tilfælde noget, du selv har lavet.