Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du kan sagtens selv polere din bil og du kan gøre det på 2 forskellige måder.

  1. Polering i hånden
  2. Polering af bilen med en polermaskine

Der er ikke nogen hemmelighed at du får klart det bedste resultat med en polermaskine. Du kommer både dybere og du kan komme hurtigere hen over et område. I hånden kan man argumentere for at du bedre kan nå detaljer på bilen.

Hvordan du vil gøre det er naturligvis helt op til dig.

Lad os gennemgå de 2 metoder:

Polering i hånden

Ved polering af bil i hånden skal du som udgangspunkt kun bruge ét poleringskit. Det vil være en fordel for dig hvis bilen er vasket grundigt inden du går i gang og så bør du også rense lakken inden – så den er så rens som muligt inden du skal i gang med at polere bilen i hånden.

Herefter skal du egentlig bare polere hen over området med polermidlet og den ønskede grovhed fra skiven i kittet til håndpolering. Skal du f.eks. kun opfriske lakken og fjerne let oxydering, kan du med fordel vælge en blødere skive at køre hele bilen over med. Kom 4-6 dråber på polerskiven og arbejde i felter på ca. 60x60cm. Når et område er poleret, tørrer du restprodukt af med et mikrofiberhåndklæde.

Polering med polermaskine

Ligesom ved håndpolering skal du sørge for at bilen er vasket og at lakken er renset så godt som muligt.

Når du polerer med en polermaskine skal du have dig en polermaskine i en fornuftig kvalitet. Det starter typisk ved priser fra 1.500 kroner. Dertil skal du have dig nogle polerskiver og polermiddel.

Det kan være svært at finde ud af præcis hvad du skal bruge før du står foran bilen du skal polere, så derfor kan det være en fordel at tage en pakkeløsning, så du har mulighed for at teste lidt forskellige sammensætninger af.

Start som udgangspunkt med et så mildt polermiddel og skive som muligt, og sørg for at have godt lys på bilen mens du arbejder. Kom 2-3 dråber polermiddel på din skive og arbejd herefter i vertikale og horisontale bevægelser i felter på maksimalt 60x60cm. Aftør området med en mikrofiberklud og kontroller om resultatet er som ønsket.

Når du har eksperimenteret lidt, ved du hvilket skive du skal tage hele bilen med. Det kan også sagtens være du er nødsaget til at køre i 2 trin. Første trin med at fjerne ridser og andet trin til at rette nogle af de mindre lakfejl, der kan opstå ved at køre groft, som du så løser ved at køre et “fint” step efterfølgende.

Slut af med lakforsegling

Hvis der ikke er indbygget lakforsegling i dit polermiddel, bør du efterfølgende give det en lakforsegling, for at beskytte resultatet af din polering.