Smykker

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Smykker har i tusinder af år været en fast del af både mænd og kvinders påklædning, når de har skullet se pæne ud og imponere deres medmennesker. Sådan er det stadigvæk i dag, selvom det primært er kvinderne som iklæder sig de skrøbelige og smukke genstande. Disse smukke smykker har en enorm værdi både økonomisk, følelsesmæssigt og kulturelt. Derfor hører smykkerne ofte til blandt kvindernes kæreste eje. Man siger jo at diamanter er kvinders bedste ven, og da diamanter og andre ædelstene ofte er en del af smykker, må smykkerne også være meget vigtige. Derfor er det meget vigtigt at passe godt på dem og rengøre dem ofte, hvilket man sagtens kan klare selv. Du kan købe flere produkter til smykkepleje her.

Benyt en poleringsklud til smykker

Med tiden kan smykker desværre gå fra at være utroligt smukke til at blive decideret grimme. Det er derfor vigtigt at passe godt på dem, og det gør man ved at finde pudsekluden frem, så ofte man kan. Det skader nemlig aldrig at polere sine smykker, uanset om der er tale om guld, sølv, bronze osv. Man skal dog have udstyret i orden, og derfor giver en poleringsklud også det klart bedste resultat. Samme type klud man bør benytte, hvis man har et finere ur liggende, som eksempelvis et Omega Seamaster.

Køb eller bland selv et rengøringsmiddel

Der findes mange forskellige opskrifter på rengøringsmiddel til smykker, og man kan købe mange af disse midler i forskellige smykkebutikker over hele landet, men man kan også blande noget selv. Det eneste man skal bruge, er en mild opløsning af opvaskemiddel i varmt vand, og så kan man ellers bare gå i gang.

Opbevar dine smykker hensigtsmæssigt

Mens ens smykker holder altså også bedre, hvis man opbevarer smykkerne hensigtsmæssigt. Smykker har det bedst, hvis de ligger et sted hvor der både er køligt og mørkt. På den måde bliver smykket hverken påvirket af varme eller lys.