En grammofon.

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Musik er en stor del af mange danskeres hverdag, og derfor hører vi meget musik i løbet af dagen. Vi hører det i vores ear-pods, vi hører det i radioen og vi hører det på højtalere når vi hygger i hjemmet. Men musik kan hurtigt gå hen og blive en gene, hvis lydkvaliteten ikke er god nok, og støj blander sig andre steder fra. Hvis man på daglig basis bliver udsat for støj og musik i dårlig kvalitet, kan det forsage hovedpine og virke stressende. Det er derfor vigtigt at omgive sig med god lyd og så lidt støj som muligt. Dette kan man enten få hjælp til eller klare selv.

Kreer din egen sorround sound

Uanset om man ser en film eller hører musik, så er det altid smukkest, når det kommer fra alle leder og kanter. Dette kender vi især fra biografen eller koncerter, hvor højtalerne sørger for, at lyden omgiver os. Dette kan man dog også få lavet i hjemmet. Der findes flere højtalere som er bygget til sorround sound, så effekten fungerer bedre. Men ellers skal man bare placere højtalerne rundt omkring i hjemmet, så lyden bliver bedst mulig.

Indret rummet åbent

For at udnytte musikken bedst muligt, er det vigtigt, at lydbølgerne ikke stoppes med det samme. Derfor virker lyd bedst i store og åbne miljøer som fx findes i kirker. I hjemmet vil lyden altså virke bedst, hvis møbler osv. ikke fylder så meget i landskabet.

Installér et lyddæmpende loft  

For at undgå unødig støj ved siden af musikken, eller når man bare gerne vil have ro, kan man installere et lyddæmpende loft. Dette kræver dog specielle lyddæmpende plader, man kan placere i loftet. Disse plader stopper lydbølgerne og sikre et roligere miljø, og lyden i rummet vil være mere behagelig. Til dette kan man også finde hjælp her.