Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Jagten på en cykel er ikke altid lige nem, der er et utal er forskellige cykler som alle har forskellige funktioner. Nogle er gode til at køre i skove og på glatte overflader, mens andre kun er egnet til cykelløb på asfalteret veje. Det er de færreste der har råd til at investerer i mange forskellige cykler, og derfor er det vigtigt fra starten at finde cyklen som kan leve op til lige netop det man skal bruge.

Find den rigtige størrelse

Online kan du finde en lang række forskellige tabeller som viser dig hvilken størrelse cykel du bør gå efter. Her skal du være opmærksom på at du skal måle din skridtlængde korrekt, hvis ikke kan du nemlig risikere at der enten er for langt mellem sadlen og pedalerne, eller at der er for kort mellem dem. Når du skal måle skridtlængden, er det vigtigt du står på en lige flad overflade, med lidt mellemrum mellem benene, herefter måler du på indersiden af dit ben fra lysken helt ned til din fod. Du har nu din skridtlængde og er klar til at finde din cykel, du kan eventuelt finde forskellige cykler i alle størrelser, også til større og mindre børn, her.

 

Overvej hvilken cykelmodel som møder dine behov bedst

Det er meget forskelligt hvad du skal bruge din cykel til. Nogle anskaffer sig en cykel af transportårsager, mens andre vil bruge den til sport. Er du typen som ønsker at køre lange ture i glatte og mudrede skove, kan det for dig være en god ide at anskaffe dig en mountainbike. Skal du omvendt kun bruge din cykel til at komme fra a til b, kan en normal damecykel være en god løsning for dig, idet den ser klassisk og elegant ud, herudover er den for langt de fleste også mere behagelig at køre på.