Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I soveværelset bruger vi alle en del tid. Mange af de timer, vi får til at gå derinde, er vi dog i en dyb søvn, og vi bruger egentlig ikke det visuelle til noget. Dog er der noget psykologisk betryggende ved at træde ind i et soveværelse med en redt seng og nydeligt malede vægge.

Sid op i sengen uden smerter

Inden du lægger dig til at sove, sidder du måske op i sengen med telefonen eller en bog i hånden. Hvis du da blot sidder op ad en hård, hvid væg, kan det være, den tid er en smule kortere, end den ville være, hvis du havde noget mere behageligt at læne dig opad. Dette job kan for eksempel sengegavle udføre. En sengegavl gør din siddende oplevelse i sengen betydeligt bedre, fordi den er blødere end væggen bag. Desuden beskytter den din væg mod unødig slitage. Når du sætter din fod over dørtærsklen, vil det endda kunne være en fryd for dine øjne, fordi den får rummet til at se mere luksuriøst ud. En seng med hvidt lagen og sort og hvidt pude- og dynebetræk kan nemlig ikke ligefrem siges at fremstå specielt interessant ved første øjekast.

Test madrasserne

En sengs egentlige formål er selvfølgelig, at man kan ligge komfortabelt i den, når man sover. Det kræver i al sin enkelthed kun en madras, hvis ikke man går op i synets tilfredsstillelse. Den madras skal dog helst være i en fornuftig kvalitet. Det er nærmest umuligt at opnå en veludhvilende nattesøvn, hvis madrassen er for hård eller blød. En for blød madras vil du synke ned i, og en for hård vil du få ondt i ryggen af. Derfor er det mest hensigtsmæssigt at afprøve flere madrasser i en sengebutik, før du vælger en madras til soveværelset derhjemme.