Skoopbevaring

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste af os har alt for mange sko liggende i bunker på gulvet eller i skabe. Det er både upraktisk og kan slide unødvendigt på skoene. Derfor er der god grund til at investere lidt tid og penge i et ordentligt skostativ, som holder styr på dine sko for dig.

Byg selv-modellen

Hvis du ikke har ret mange sko, kan det være nok med et hjemmebygget skostativ. Det er ikke særligt svært at bygge en bænk til skoene selv, men du skal være opmærksom på, at den fylder lidt i rummet.

De fleste hjemmebyggede modeller er konstrueret i siddehøjde eller lidt lavere med en ekstra ”hylde” mellem gulv og overligger. Længde og dybde kan du tilpasse til dit behov, men tænk over at vælge lette og relativt tynde materialer, så bænken ikke bliver for massiv og nemt kan flyttes.

Væghængt skostativ

Har du mange sko, kan et væghængt skostativ være den perfekte løsning. Stativet kan for eksempel hænge på bagsiden af en dør eller på en væg.

Denne model giver plads til rigtig mange sko, og den optager meget lidt plads i rummet. Du bør dog på forhånd overveje, om modellen egner sig til din type sko. Det er for eksempel ikke alle modeller, der har plads til mange støvler.

Dekorative skokasser

Hvis du lægger meget vægt på at have flotte og lækre sko, er skokasser måske løsningen for dig. Transparente skokasser giver dig mulighed for at udstille dine sko som kunstværker, og du kan selv bestemme, hvor i hjemmet du vil stable kasserne.

Disse kasser egner sig ofte bedst til flade sko, så de er helt ideelle til sneakerheads eller andre, der værdsætter en flot sko.

Hvis du køber skokasser, så husk at købe et par ekstra til fremtiden. Vælg også gerne en model, du kan finde igen, hvis du kommer til at mangle flere.