En vandhane

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

VVS-installationer spiller en stor rolle i vores hverdag, da flere af vores daglige gøremål ikke kunne gøres til samme standard uden fx toilet, vandhane, bruser osv. Det er derfor utroligt vigtigt at de alle virker optimalt. Alle VVS-installationer er tilsluttet vandrør, og det kan derfor gå grueligt galt, hvis der skulle gå noget galt. I værste fald vil der kunne hele huset blive oversvømmet. Det er blandt andet derfor, at det er vigtigt, at vi ikke prøver at reparere noget, vi bør holde fingrene fra. Der er nemlig flere VVS-opgaver, der kun børe overlades til en autoriseret VVS-installatør. Men der er dog også opgaver, vi selv kan gå i krig med. Herunder kan du læse, hvad du skal holde dig fra, og hvad du bare skal kigge på selv.

Ring efter hjælp hvis der er gas involveret

Det er populær misforståelse, at VVS´ere kun reparerer toiletter og de rør som er under vasken. Der er nemlig mange opgaver som VVS-installatøren har ansvaret for, og det er vigtigt, at de bliver klaret ordentligt. En huskeregel der er meget vigtig er: Ring efter hjælp hvis der er gas involveret. Dette kan nemlig udvikle sig til en farlig situation, hvis reparationen ikke håndteres reglementeret. Hvis der er gas involveret, kan du ringe efter vvs hjælp på Fyn her.

Pil ikke ved eksisterende installationer

De installationer som er lavet i forvejen, er der en grund til, og selvom man føler man kan fikse dem, når de går i stykker, skal man lade være. Installationerne er blandt andet lavet på en bestemt måde, så grundvandet ikke forværres. Man vil altså kunne risikere at forurene grundvandet, hvis man piller ved en VVS-installation.

Du må dog fx gerne tilslutte nyt toilet og brusearmatur

Der er dog flere ting, man selv kan få lov at reparere, såfremt man ikke piller ved en installation. Man må fx gerne tilslutte et nyt toilet eller nyt brusearmatur. Man skal dog være sikker på, hvordan man gør, da man godt kan komme til at ødelægge det hele endnu mere.