Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ligesom det er tilfældet med os mennesker, så er ens hunds foder er helt essentielt for dens generelle trivsel. Hvis en hund ikke får den næring og de vitaminer, som den har brug for, bliver dens helbred ikke godt – præcis ligesom det er med os mennesker. Dette gælder både for hvalpe og voksne hunde. Især i hvalpestadiet er det helt utroligt vigtigt, at du fodrer din hvalp med kvalitetsfoder og ikke går på kompromis for at spare lidt penge.

Ofte vil du have fået en eller anden form for fodervejledning af opdrætteren, og denne bør du bruge i den første tid, da disse ved lige præcis hvad der er godt godt for hunden.Køb det bedste foder til din hvalp, hvis du vil have, at den skal være glad, sund og rask. De penge du kan spare ved at købe billigere mad, kan hurtigt forsvinde i dyrlægeregninger.

Leg og aktivitet styrker hunden

Når hunden har spist et sundt og næringsrigt måltid, har den masser af energi, og det skal brændes af, og her kan og skal du hjælpe hunden. Det er på den måde at man styrker forholdet til hunden og danner et fællesskab. Leg og aktivitet er en af hvalpens foretrukne aktiviteter (når den ikke sover), og du bør altid sætte tid af til at lege med din hundehvalp. Det sikrer, at hunden er glad, og som sagt at I danner bånd til hinanden. Samtidig er det naturligvis godt for dig selv at få bevæget dig. Så køb noget rigtig godt og sjovt hundelegetøj, som I kan lege med.

Træning med hunden

Leg og aktivitet er én ting, træning er en helt anden. De to ting kan sagtens gå hånd i hånd, men det er vigtigt at du tilfører en form for træning i legen. Hundetræning behøves nemlig ikke bare at at være fyldt med disciplin og regler i starten. Træning med din hundehvalp kan nemlig faktisk sagtens være fyædt med sjov for både hund og ejer. Du skal sørge for at gå langsomt frem, og sørg endeligt for ikke at have for høje forventninger til din hundehvalp lige i starten. På mange måder er en hvalp som en baby, og det er altså begrænset, hvad man kan forvente i den første tid. Man ville måske ønske at en hvalp eller en baby gjorde, som der blev sagt med det samme – men sådan er det ikke.